Student Hub: Masterclass #3 cu Mihai Chirilov – Cum incap filmele intr-un festival

23 Aprilie 2018

Vă așteptăm joi, 3 mai, începând cu ora 19:00, la cel de-al treilea masterclass ADFR, dedicat studenților de film și arte. De data aceasta ni se va alătura ca speaker Mihai Chirilov, cu care vom vorbi despre experiența sa de selecționer în cadrul festivalurilor de film.

Festivalurile de film sunt rezultatul muncii unei echipe numeroase, iar personalitatea lor este conturată de alegerile directorului artistic. Pe lângă selecția și programarea filmelor din competițiile naționale și internaționale, festivalurile aduc în atenția publicului restrospective și evenimente conexe. Joi, 3 mai, Mihai Chirilov va împărtăși celor prezenți din experiența lui practică: cum iau naștere secțiunile dintr-un festival, cum repartizezi filmele în funcție de specificul spațiilor de proiecție, cum se lucrează într-o echipă de programare și cum negociezi și aduci fizic filmele vor fi câteva dintre subiectele atinse. Prezentarea va fi urmată și de o sesiune Q&A în care participanții sunt încurajați să-și exprime curiozitățile în dialog direct cu invitatul.

Ca de obicei, participarea este liberă. Numărul de locuri este limitat.

Pentru înscriere, trimite un mail cu subiectul Înscriere Masterclass #3, care să conțină numele, prenumele și universitatea la care studiezi, la events@romfilmdevelopment.org

În limita locurilor disponibile, masterclassul este deschis și pentru cei care activează în industria filmului sau cinefilii care vor să descopere lumea din spatele ecranului.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/2024483461133398/


Despre Mihai Chirilov

Absolvent al Facultății de Electronică şi Telecomunicaţii, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Mihai Chirilov este pasionat de domeniul cinematografiei din adolescență. Încă înainte de întâlnirea cu Tudor Giurgiu și nașterea TIFF-ului în 2002, Mihai Chirilov a scris cronică de cinema în diverse publicații (Dilema, Observator Cultural etc) și a frecventat numeroase festivaluri internaționale. Din 2006 a devenit director artistic și al Romanian Film Festival Making Waves din New York. A coordonat editarea box-set-ului DVD de colecție cu întreaga operă a cineastului Lucian Pintilie. Pe plan internațional, a contribuit la promovarea filmului românesc prin organizarea de proiecții la Lincoln Center, Jacob Burns Film Center din Pleasantville, NY și MoMA. Cunoscut critic de film și co-autor al unor volume dedicate cinemaului,  este membru al Academiei Europene de Film și a activat în juriile mai multor festivaluri (Hong Kong, Karlovy Vary, Berlin, Goteborg, Chicago, San Francisco, Palm Springs şi Moscova). A tradus în limba română pentru Editura Polirom romane semnate de Chuck Palahniuk.


Student Hub este o platformă dedicată studenților de film și arte, dezvoltată de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc, care își propune să organizeze evenimente de dezvoltare profesională în cadrul cărora studenții au șansa să cunoască profesioniști ai industriei de film și, totodată, să descopere secretele meseriei prin prisma experienței acumulate a acestora.

un articol de Romina Banu

 

Romina Banu Romina Banu
Fotograf și redactor, a co-fondat Dissolved Magazine alături de Melissa. La Films in Frame adună recomandări de filme și seriale pentru weekend-uri liniștite și prezintă proiecte interesante din lumea filmului. Îi place să călătorească, să stea cu pisicile și să doarmă.