Student Hub: Masterclass #1 cu Bogdan Mirica – Serialul TV vs Filmul

28 Aprilie 2017

Student Hub este platforma prin care ADFR (Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc) își propune să organizeze evenimente de dezvoltare profesională pentru studenți și să ofere informații despre internship-urile existe în industria locală de film.

Ne-am propus să organizăm lunar, după modelul occidental al unor țări europene precum Anglia sau Franța, masterclass-uri pentru studenți, având ca speakeri profesioniști ai industriei cinematografice locale sau internaționale.

Primul masterclass din seria Student Hub va avea loc vineri, 5 mai 2017, începând cu ora 18:30, la Centrul CINETic (strada Tudor Arghezi, nr 3B). Bogdan Mirică va vorbi timp de două ore cu studenții prezenți pe tema „Serialul TV vs Filmul: de la scenariu la produs final și va răspunde întrebărilor acestora.

Evenimentul este cu intrare liberă, are locuri limitate și este adresat exclusiv studenților și masteranzilor. Îi rugăm, așadar, pe cei interesați să se înscrie în prealabil printr-un e-mail la office@romfilmdevelopment.org până joi, 4 mai. În ziua evenimentului accesul se va face pe baza carnetului de student.


Bogdan Mirică este regizorul filmului Câini, care a câștigat anul acesta șase trofee la Gala Premiilor Gopo, inclusiv premiul pentru Cel mai bun film de debut (lungmetraj) și Premiul FIPRESCI în secțiunea Un Certain Regard, la Cannes 2016. El este, de asemenea, scenarist și co-regizor al serialului HBO Umbre. Și-a făcut debutul în film cu scurtmetrajul Bora Bora, în 2011, care a fost selectat la festivaluri precum Locarno și Varșovia și cu care a câștigat trofeul TIFF pentru Cel mai bun scurtmetraj, în 2012.

Bogdan a terminat Facultatea de Jurnalism și a devenit, în 2005, la 27 de ani, cel mai tânăr director de creație din advertising-ul european. Apoi a devenit interesat de cinematografie și a plecat la Londra să studieze scenaristică și producție de film. Având o experiență variată, atât în publicitate, cât și în film, Mirică este un speaker cunoscut, care a avut workshop-uri peste tot în lume și cu care ne vom întâlni și noi pe 5 mai pentru a învăța mai multe despre parcursul cinematografic de la scenariu și până la produs final.

Pentru studenții interesați și de evenimentele noastre viitoare, avem o pagină destinată lor, intitulată Student Hub, unde se pot înscrie în baza noastră de date pentru a fi primii care află despre orice eveniment dedicat lor!

Romina Banu Romina Banu
Fotograf și redactor, a co-fondat Dissolved Magazine alături de Melissa. La Films in Frame adună recomandări de filme și seriale pentru weekend-uri liniștite și prezintă proiecte interesante din lumea filmului. Îi place să călătorească, să stea cu pisicile și să doarmă.