S-au deschis înscrierile pentru Astra Film Festival 2017

26 Martie 2017

Astra Film Festival a ajuns la cea de-a 24-a ediție și a deschis înscrierile pentru cei ce vor să participe cu documentare în programele competitive.

Festivalul, născut în 1993 și ajuns la cea de-a 24-a ediție anul acesta, aduce an de an sub lumina reflectoarelor realități contemporane prezentate publicului sub forma cinematografiei documentare. La fel ca și noi, Astra Film Festival privește filmul documentar ca pe un instrument important ce are puterea să lărgească orizonturile și să analizeze condiția umană. Festivalul creează cadrul perfect unde se pot dezbate chestiuni fundamentale cu care se confruntă documentariștii atunci când expun viețile oamenilor reali pe marele ecran.

Festivalul caută documentare ce prezintă implicare și un puternic punct de vedere al cineastului, atât la nivelul formei, cât și al conținutului. Calitățile cinematografice și onestitatea cu care regizorul tratează subiectul sunt cele mai apreciate. Documentarele creative și filmele de autor sunt, de asemenea, binevenite.

Termenul limită pentru înscrierile documentarelor este 20 aprilie 2017.

Formularul de înscriere poate fi accesat la acest link.

Festivalul Astra Film 2017 va avea loc între 16 și 22 octombrie, în Sibiu.

“Festivalul Astra Film, de prim rang în ceea ce privește filmul documentar în România, este găzduit de orașul Sibiu. Festivalul este nucleul producției internaționale și regionale anuale. Prin aria sa specială de interes, este locul pentru a lua pulsul producției de film documentar din fostul Bloc Sovietic, a viziona ultimele producții românești, a întâlni colegi cineaști din toată lumea, locul dezbaterilor pe teme importante cu care se confruntă realizatorii de filme documentare în timp ce arată viața reală și oameni reali pe marele ecran, și un spațiu de interacțiune cu profesioniști și cu un public entuziast.”

O scurtă istorie a festivalului Astra Film poate fi văzută aici.

Romina Banu Romina Banu
Fotograf și redactor, a co-fondat Dissolved Magazine alături de Melissa. La Films in Frame adună recomandări de filme și seriale pentru weekend-uri liniștite și prezintă proiecte interesante din lumea filmului. Îi place să călătorească, să stea cu pisicile și să doarmă.