#filmedeweekend: Recomandari pentru 9-11 iunie

8 Iunie 2017

Trei filme de văzut în premieră în cinematografe și trei de văzut acasă, de vineri până duminică.

Ce putem vedea în premieră (și nu numai) în acest weekend în cinematografele din București:

 1. Povestea iubirii/ The History of Love (r. Radu Mihăileanu; dramă) Bazat pe bestseller-ul cu același nume scris de Nicole Krauss, filmul spune povestea de dragoste dintre Leo și Alma, doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-al doilea război mondial par să-i despartă pentru totdeauna. The History of Love este numele cărții pe care Leo o scrie pentru Alma, iar reapariția ei misterioasă va conecta oameni din întreaga lume. Filmul este debutul în limba engleză al regizorului de origine română.

Filmul va avea premiera în România vineri, 9 iunie și poate fi văzut în acest weekend în Grand Cinema & More Băneasa, Happy Cinema Liberty Mall, Cinema Elvira Popescu și Cinema Muzeul Țăranului. Detalii despre program și bilete aici sau pe site-urile cinematografelor menționale.

 1. Wonder woman (r. Patty Jenkins; aventură, fantastic; 3D) a avut premiera în România în data de 2 iunie și este filmul prin care Gal Gadot revine în rolul super-eroinei DC Comics alături de Chris Pine, Robin Wright și mulți alții. Înainte de a fi Wonder Woman, Diana a fost prințesa din Amazon, crescută într-un paradis izolat și antrenată pentru luptă. În momentul în care un pilot american se prăbuşeşte pe ţărmul insulei sale şi o avertizează că urmează să izbucnească un război care va zdruncina lumea, Diana decide să renunţe la liniştea căminului său, convinsă că intervenţia ei poate opri ameninţarea.

Am strâns câteva dintre cele mai interesante cinci fun facts pentru voi:

 • Acesta este primul film care are în centrul acțiunii un supererou feminin, de la Elektra încoace.
 • Patty Jenkins este prima femeie care a regizat un film cu supereroi cu protagonist feminin.
 • În 2005, Angelina Jolie a refuzat propunerea de a juca rolul principal, iar în 2015 a fost luată în calcul în calitate de regizor. Un rol i-a fost oferit și lui Cate Blanchett, care a refuzat, dar o vom vedea în rolul Hela din Thor: Ragnarök.
 • În urma unui studiu recent la care au participat 10,000 de votanți, a rezultat faptul că Wonder Woman este cel mai așteptat blockbuster al verii 2017.
 • Filmul a fost interzis în Liban deoarece actrița din rolul principal, Gal Gadot, este de origine israeliană și a servit în armata națională, iar Liban este, oficial, în război cu Israel.

Filmul poate fi văzut în acest sfârșit de săptămână în Grand Cinema & More Băneasa, Movieplex Plaza Romania și Happy Cinema Liberty Mall. Mai multe detalii despre program și bilete, aici.

 1. Mumia/ The Mummy (r. Alex Kurtzman; acțiune). Filmul spune povestea lui Tyler Colt, un membru al trupelor speciale ale Marinei Militare a SUA. Misiunea sa, aceea de eliminare a unui grup terorist ascuns într-un buncăr, îl poartă în deșertul irakian. Pătrunzând tot mai adânc în străvechiul și misteriosul mormânt ce a fost luat drept buncăr, acesta descoperă un sarcofag pe care îl deschide. De aici înainte, povestea ia o întorsătură înfricoșătoare.

Fun facts:

 • Filmul marchează prima colaborare dintre Tom Cruise și Russell Crowe.
 • Sloganul filmului, ‘Welcome to a new world of gods and monsters’ este un citat din Bride of Frankenstein (1935).
 • Scena cu zero gravitate a necesitat 64 de duble și a fost filmată în decursul a două zile într-un avion în cădere. Multor oameni din echipă li s-a făcut rău în decursul acestei scene, excepție făcând actorii principali, Tom Cruise și Annabelle Wallis, care au fost foarte mândri de această reușită.
 • Acesta este primul film din franciza The Mummy în care mumia este de sex feminin.

Filmul are premiera în România vineri, 9 iunie și poate fi văzut în Grand Cinema & More Băneasa, Happy Cinema Liberty Mall și Movieplex Cinema Plaza Romania. Mai multe detalii despre bilete și program, aici.

 

Pentru acasă, vă recomandăm două filme românești, dar nu numai:

 1. Poziția copilului (r. Călin Peter Netzer; dramă) este filmul românesc câștigător al Ursului de Aur și al premiului FIPRESCI la în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, 2013. Având-o în rolul feminin principal pe Luminița Gheorghiu, nominalizată și câștigătoare a câtorva premii de referință pentru interpretare, filmul spune o poveste, dură și duioasă în același timp, despre iubirea dincolo de limite a unei mame pentru unicul ei fiu. Din distribuție mai fac parte Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni, Vlad Ivanov, Mimi Brănescu etc.

Filmul a fost introdus în premieră pe platforma Cinepub de 1 iunie și poate fi văzut online aici.

 1. ­­Viața la Londra/ Dirty Pretty Things (r. Stephen Frears; thriller) spune povestea a două personaje din clasa muncitoare londoneză – exilatul nigerian Okwe (Chiwetel Ejiofor) și menajera de origine turcă Senay (Audrey Tautou) muncesc într-un hotel din vestul Londrei care este un paravan pentru afaceri ilegale. Într-o noapte, Okwe face o descoperire șocantă, care îi pune pe cei doi într-o dilemă imposibilă și care testează limitele a tot ceea ce cunosc. Filmul a fost nominalizat la Premiile Oscar 2004 pentru Cel mai bun scenariu original.

Dirty Pretty Things va fi difuzat la CineMAX și CineMAX HD vineri, 9 iunie, la 18:05.

 1. Fixeur (r. Adrian Sitaru; dramă) spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică. Filmul a fost prezentat la Festivalul de Film de la Toronto și Festivalul de Film de la Tokyo.

Fixeur va fi difuzat pe HBO și HBO HD sâmbătă, 10 iunie, la ora 22:05.

Romina Banu Romina Banu
Fotograf și redactor, a co-fondat Dissolved Magazine alături de Melissa. La Films in Frame adună recomandări de filme și seriale pentru weekend-uri liniștite și prezintă proiecte interesante din lumea filmului. Îi place să călătorească, să stea cu pisicile și să doarmă.